Google slavi 13. rođendan

Bez autora
Sep 27 2011

Pretraživač Google obeležava svoj 13. rođendan pretvorivši svoju početnu stranu u rođendansku žurku. Okružen raznobojnim balonima i trakama, logo, koji sedi za stolom gde stoji rođendanska torta sa 13 svećica, ukrašen je rođendanskim šeširima. Google osnivači, studenti Stanford univerziteta Larry Page i Sergey Brin, uradili su svoj prvi pretraživač 1996. godine, ali tek 1998. je stvoren Google.Kompanija je podnela zahtev za osnivanje 4. septembra 1998. godine, a domen Google.com registrovan je 15. septembra. Pretraživač zvanično slavi svoj rođendan 27. septembra.

Google slavi 13. rođendanPretraživač Google obeležava svoj 13. rođendan pretvorivši svoju početnu stranu u rođendansku žurku.

Okružen raznobojnim balonima i trakama, logo, koji sedi za stolom gde stoji rođendanska torta sa 13 svećica, ukrašen je rođendanskim šeširima.

Google osnivači, studenti Stanford univerziteta Larry Page i Sergey Brin, uradili su svoj prvi pretraživač 1996. godine, ali tek 1998. je stvoren Google.

Kompanija je podnela zahtev za osnivanje 4. septembra 1998. godine, a domen Google.com registrovan je 15. septembra.  Pretraživač zvanično slavi svoj rođendan 27. septembra.

Par je smislio ime kao igru reči "googol", matematički izraz za 1 sledi 100 nula.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik